vandaag
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Op dagen zoals vandaag, de voorjaarszon en de geuren die dat met zich brengt. De vakantieperikelen komen weer boven. Vakantie? Ja toen ik in loondienst werkte nam ik rustig 4 weken vrij en als ik zin had ook een dagje tussendoor. Daar mijmer ik nog weleens naar terug op een dag als vandaag.
 
Lang hoef ik daar vandaag niet over te mijmeren, want de voldoening die ik nu heb in mijn werk is vele malen groter. Werken neemt meer ruimte in dan vakantie. Ga ik dan niet met vakantie? Nou laat ik zeggen ik deel het wat anders in.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Mijn haflinger Anne

Mijn Haflinger Anne weerhoud mij om weer eens 4 weken op vakantie te gaan . Anne zorgt ervoor dat ik in beweging blijf en niet 24 uur werk, omdat ik mijn werk leuk vind. Anne staat niet bij ons thuis, maar zo’n 7 km verder op, dag en nacht buiten met nog 2 andere paarden van een kennis van mij. Ik fiets bijna dagelijks naar haar toe, in weer en wind, dus gratis cardio in de buitenlucht zoals ook vandaag. Super gezond. Dan haal ik de mest uit het land, en krui dit naar de mestbult, prima spiertraining. Uiteraard probeer ik 3x per week te rijden of in ieder geval wat met haar te doen.
 
Paardrijden is ook weer goed voor mijn balans. Balans ontwikkel je door kleine spiertjes te trainen. Mentale ontspanning? Ja wel ook dat krijg ik bij Anne, want als ik op haar rij, of lekker stappen, wandelen door het bos (dat is er dichtbij) dan kan ik niet met wat anders bezig zijn en voel ik mij mentaal weer helemaal opgefrist. Net als vandaag.
 
En op zo’n dag als vandaag ben ik er weer helemaal klaar voor. Weer onderweg naar de volgende cliënt.

Leave a Comment