Praktijkvoorbeeld

Wil je meer weten over de toepassing en werkzaamheid van homeopathische remedies neem dan persoonlijk contact met mij op. Vanwege de nieuwe wetgeving mag ik deze informatie niet vermelden op de site. Meer info en actie zie hiervoor keuzevrijheid. Uiteraard word je op cursussen en workshops wel uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden die de natuur ons te bieden heeft.

Wanneer klassieke homeopathie?

 

Klassieke homeopathie heeft een groot werkterrein. Eigenlijk kun je de klachten onderverdelen in twee groepen. Dit zijn de acute klachten en de chronische klachten. Acute klachten doen zich plotseling voor, terwijl chronische klachten vaak een blijvend karakter hebben.

Acute klachten kunnen zijn:

 

 • waterpokken
 • griep
 • diarree
 • brandwonden
 • verzwikte of gebroken enkel

Chronische klachten kunnen zijn:

 

 • reuma
 • maag en darmklachten
 • overgangsklachten, menopauze
 • migraine
 • depressies
 • huiduitslag
 • klachten na vaccinatie
praktijkvoorbeeld homeopathie

Praktijkvoorbeeld homeopathie

 

In onderstaande praktijkvoorbeelden zijn naam en andere gegevens aangepast vanwege de privacy. Het praktijkvoorbeeld homeopathie is gebaseerd op echte verhalen en behandelingen. Ze zijn gericht op het individu en persoonlijke omstandigheden van het individu. Het is geen garantie op de werking bij jou, wel een richtlijn dat homeopathie ook jouw klachten kan helpen.

Displaying 1 - 20 of 2212

Baby met buikkramp

buikkrampjes

Een moeder met haar baby van 1½ maand komt met buikkrampjes. De baby slaapt onrustig en huilt in zijn slaap. Hij laat veel windjes en boeren en heeft vanaf de geboorte al moeite met zijn ontlasting. De homeopathische middelen verminderden in korte tijd de onrust en de buikklachten. De moeder gaf borstvoeding en daarom werd het middel ook aan haar toegediend. Prettige bijkomstigheid: zij kwam ook beter in haar energie te zitten.

In dit praktijkvoorbeeld homeopathie staat de acute klacht centraal. Het komt dus plotseling opzetten. Vanuit de klassieke homeopathie wordt er gekeken naar het complete plaatje. In dit praktijkvoorbeeld homeopathie houdt dat in dat er vragen worden gesteld die antwoord geven op.

Baby met navelbreuk

navelbreuk baby

Een baby van drie weken oud, met een navelbreuk, huilt aan een stuk door. Hij huilt vooral als hij een luier om krijgt en zijn benen worden gestrekt. Dit doet pijn. Hij trekt voortdurend zijn benen op en ligt als een balletje. Het valt op dat hij dan rustiger is. Het homeopathische middel deed hem zienderogen opknappen.

Baby van 1 ½ jaar vaak ziek en groeiachterstand

groeiachterstand

Ouders komen met hun baby omdat deze last heeft van terugkerende verkoudheden en antibiotica werkte niet meer. Vanaf zijn geboorte rochelde hij iets en na vaccinatie zijn de problemen erger geworden. Het begon met een koemelkallergie en daarna kreeg hij verkoudheden met problemen aan zijn oren. Hij had al veel antibiotica gehad en was om de 2 weken ziek met koorts. Voor zijn 1e verjaardag had hij al buisjes en moesten zijn neusamandelen eruit. Ouders wisten het niet meer, mede doordat hij aan de laatste antibiotica een huiduitslag kreeg. Hun baby had een groeiachterstand en het hoesten ging niet beter. Hij sliep ’ s nachts niet door. Hij groeide tot 10 maanden oud, daarna vrijwel niet meer. We zijn begonnen met een probiotica voor zijn darmen en een homeopathisch middel om het vele gebruik van antibiotica enigszins te kunnen opruimen. Hierop reageerde hij al goed, de onrust werd minder en begon weer met doorslapen, hij was niet meer gelijk boos en nu kon hij zelfs de slappe lach hebben, aldus moeder. Voordat we verder gingen met de behandeling zijn we eerst begonnen met ontstoren van de vaccinatie. Een maand later melde zijn moeder: hij groeit! Bijna 2 maanden later was hij enorm gegroeid. De overige klachten zoals hoesten en oren waren aanzienlijk minder en goed te begeleiden met homeopathie. Deze klachten spelen vaak wat meer op met het krijgen van tanden en kiezen.  De behandeling loopt nog door, maar dan vanuit versterken van zijn zelfgenezend vermogen Deze natuurlijke genezende kracht was bij hem wel erg verstoord geraakt vanaf zijn geboorte.

In dit praktijkvoorbeeld homeopathie staat de acute klacht centraal. Het komt dus plotseling opzetten. Vanuit de klassieke homeopathie wordt er gekeken naar het complete plaatje. In dit praktijkvoorbeeld homeopathie houdt dat in dat er vragen worden gesteld die antwoord geven op.

Bevallen met hulp van homeopathie

bevalling

Een vrouw van 23 jaar staat voor haar eerste zwangerschap. Ze heeft voortijdige weeën en de ontsluiting komt te vroeg. De baarmoedermond is onder narcose al operatief gesloten, maar ze zal voor een tweede keer narcose moeten om opnieuw de baarmoedermond te laten sluiten. Hier ziet ze erg tegenop. Ze heeft rode wangen en zit tijdens het gesprek aan haar lip te pulken. Ze ziet er bang en verschrikt uit. Ze zegt ook bang te zijn dat zij of haar baby dood zal gaan, maar voor de baby is ze minder bang. Ze wil graag haar man bij haar hebben. Huilen verbetert haar gemoedstoestand. Ze slaapt niet meer en eet slecht uit angst. Ze is ook bang voor de pijn bij de bevalling. Het homeopathische middel haalde haar angst weg en ze kon haar bevalling goed aan.

Borstontsteking binnen vier uur verdwenen

borstontsteking

Een vrouw die nog niet zo lang geleden bevallen is, komt met een borstontsteking. Vooral de linkerborst is aangedaan. Ze geeft sinds vier weken borstvoeding, maar dit is pijnlijk. De pijn straalt naar alle kanten uit. Als ze op de borst drukt, is dat een verbetering. De borst voelt keihard aan en ze heeft last van tepelkloven. Ze heeft de laatste tijd ook stress waar haar melkvloed duidelijk door beïnvloed raakt. Zij en haar man hebben een nieuw huis gekocht en moeten hun oude huis verkopen. Het nieuwe huis is nog niet klaar. Na het gebruik van een homeopathische middel, is de borstontsteking binnen vier uur verdwenen en kan de moeder weer rustig voeden.

Brandwond

 

brandwonden

Als je dienst draait met oud en nieuw komt dit regelmatig voor, maar dit verhaal gaat over een klein meisje dat nog niet zo lang kon staan en lopen. Haar moeder belde op: "help, mijn meisje huilt heel erg en ik denk dat ze buikpijn heeft." Deze moeder was in het bezit van de homeopathische ehbo doos en had cursus gevolgd.

Op de achtergrond hoorde ik haar dochter huilen. Ze beschreef dat ze in elkaar kroop en dacht aan buikpijn. Een middel geadviseerd tegen buikkrampen en gevraagd om na 15 minuten even terug te bellen. Ze belde weer op met: "het heeft niet geholpen." Ik adviseerde om het middel nogmaals te herhalen. Binnen 10 minuten belde ze op: "ik snap waarom het niet werkt, ze heeft geen buikpijn." Wat bleek, ze had pappa uit gezwaaid en haar vastgehouden aan de radiator. De radiator was heet. Een klein kind heeft nog geen terugtrekreflex. Ineens had de moeder haar hand gezien, een dikke vette blaar. Ik adviseerde direct het eerst aangewezen middel voor brandwonden en adviseerde naar de huisarts te gaan omdat het aan haar hand was. Wel even laten weten hoe ze reageerde op het middel. Het bleek: binnen 5 minuten was het kindje rustig en ze kon het middel naar behoefte gebruiken.

Verder metaline kompresverband geadviseerd. Haar hand is prachtig genezen. Het middel wat ik hier adviseerde voor brandwonden werkt ook prima bij blaasontstekingen waarbij je ook zo een branderig gevoel kan hebben en kleine plasjes doet.

Zo werkt dit middel ook bij zonnebrand. Wij gingen in mei naar Frankrijk, lekker zonnig en even niet opgelet, dus verbrand. Je kent dat wel, lig je in bed en voel je het steeds gloeien. Telkens als ik dit middel herhaalde zakte dit gloeien weg – als ‘sneeuw’ voor de zon.

Burn-out

burn out

In mijn praktijk ben ik regelmatig mensen tegengekomen met klachten van een burn-out. Dit kan acuut zijn, maar wat ik vaak ben tegengekomen is: het is jaren geleden dat ik … en nog steeds heb ik klachten. Klachten als vermoeidheid en niet meer op kunnen laden, slecht slapen, spier of gewrichtsklachten, hoofdpijn, moeite met concentreren zijn slechts een indruk. Vaak zie je als achtergrond dat men moeite heeft met het stellen of herkennen van eigen grenzen. Deze situatie kan door diverse oorzaken ontstaan, je kunt ineens teveel tegelijk op je bordje krijgen. Je karakter kan ook meespelen.

Vanuit homeopathie kijk je dan ook naar de hele situatie en van waaruit is dit ontstaan. Je probeert het zelfgenezende vermogen weer te prikkelen zodat men weer gaat opladen en beter gaat slapen, minder klachten heeft. Dat geeft vaak ook ruimte tot inzichten zodat je ook voor jezelf weer kan aanpassen aan de nieuwe situatie.

Je hebt hier te maken met biografie, maar ook met de aanleg om een burn-out te kunnen ontwikkelen. Dit kan ook meegegeven zijn vanuit je familie (erfelijkheid), en je hebt je eigen aanleg en karakter. Dit wordt als nabehandeling met homeopathie gedaan, als constitutiebehandelling. Je zult dan weerbaarder worden zodat de kans op weer een burn-out af zal nemen. In een aantal situaties is het zinvol om naast de homeopathische behandeling ook gesprekken te hebben met een psycholoog al dan niet in samenwerking met mij. Dit kan zinvol zijn om alles meer handen en voeten te geven, en het voorkomt reguliere rustgevende medicatie die in veel gevallen gewenning en of verslavend effect hebben en niet de oorzaak behandelen.

Naast homeopathie kan natuurgeneeskunde ook een goede ondersteuning zijn, denk dan aan lichaamsmassage of cranio-sacraal behandeling. Een aantal dappere mensen die in een acute burn-out zaten gingen mee met het vastenweekend Ayunar om daarna in korte tijd als herboren weer alles op een rij te kunnen zetten.

Nieuwsgierig of meer informatie? Mail (info@styleomind.nl) mij gerust, ik mag vanwege wetgeving geen tips geven over middelen die je kunnen ondersteunen in of bij restklachten van een Burn-out.

 Gewrichtsreuma knapt op

reuma

Het is in de late herfst dat een 60 jarige patiënte komt vanwege forse gewrichtsklachten. Ze heeft een lange en slanke lichaamsbouw. De gewrichtsklachten wisselen gemakkelijk van locatie, waarbij de heupen, schouders, ellebogen en de handen de meeste klachten geven. Klachten treden op bij overbelasting of als het weer daar aanleiding toe geeft. Haar oma, moeder en een zus hadden en hebben hier ook last van. In de zomer bij droog en warm weer zijn haar klachten minder, maar deze verergeren in de herfst en winter bij koud en vochtig weer. Lang stilzitten brengt haar in de problemen. Na een nacht slapen en stilliggen zijn de problemen het ergst. Ze heeft dan vanwege pijn en stijfheid moeite om 's morgens in beweging te komen. Het beste kan ze in beweging blijven en zorgen dat ze 'soepel' blijft. Ze is gek op het eten van sterk gekruid of gerookt vlees en drinkt graag koude dranken. Bij voorkeur koude melk. Ze heeft een innerlijke gedrevenheid en rusteloosheid en kan slecht stilzitten. Ze heeft het snel koud. Warmte vindt ze behaaglijk en doet haar klachten afnemen, het houdt haar spieren en gewrichten soepel.

De erfelijke reumatische aanleg vraagt om het specifiek homeopathisch middel. De acute opleving van de reumatische klachten om een ander homeopathisch middel. Nadat ze deze middelen heeft gebruikt zijn haar gewrichtsklachten zover afgenomen dat ze voor haar geen reden meer vormen voor consultatie. Om haar gezondheid verder te bevorderen heeft ze vervolgens een constitutiemiddel voorgeschreven gekregen waarna ze zichzelf genezen verklaarde.

Gordelroos en frozen shoulder

gordelroos

Ik had iemand onder behandeling voor een frozen shoulder, in samenwerking met de fysiotherapeut. Op gegeven moment kwam ze met huiduitslag, precies de helft van (in dit geval) haar gezicht. Gelukkig niet nabij het oog. De huisarts had aangegeven dat het lang kan duren voordat dat geneest, soms wel 30 dagen. De blijde boodschap is: maar 2% kan het nogmaals krijgen. Deze kans is dus klein.

Het deed pijn en het brandde, het zag er niet uit. We hebben het middel voor de frozen shoulder geïntensiveerd, omdat het voor beide klachten geïndiceerd was in deze situatie. De klachten zoals pijn en de branderigheid waren goed op te vangen en ze kon zo goed doorgaan met de oefeningen voor haar schouder. Frozen Shoulder is meestal een langdurige klacht maar werd door de oefeningen en met de homeopathische middelen verkort en naar volle tevredenheid van de klant.

Frozen shoulder

 

Een ‘frozen shoulder’ betekent letterlijk een ‘bevroren schouder’. Een andere naam voor frozen shoulder is ‘adhesieve capsulitis’. Dit betekent: ‘verkleefd en ontstoken kapsel’. Het gaat om het kapsel dat tussen het schouderblad en bovenarm zit. Deze aandoening komt regelmatig voor en bezorgt mensen langdurig hinder en gaat gepaard met pijn en beperkingen in de beweging. De kans op herstel van een frozen shoulder is gelukkig goed, waarbij de pijn meestal volledig, en de bewegingsbeperkingen grotendeels zullen verdwijnen. Het beloop van de frozen shoulder varieert per persoon, maar doorloopt doorgaans fases.

Gordelroos

Gordelroos (herpes zoster) is een huiduitslag die wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. De uitslag verschijnt in een huidgebied in één helft van het lichaam. De vlekjes en blaasjes van gordelroos, zitten bijvoorbeeld als een gordel om de linker helft van uw borstkas, vandaar de naam gordelroos. Je krijgt jeuk of pijn in een deel van het gezicht, romp of ledematen. Na enkele dagen ontstaan er rode vlekjes en blaasjes. Soms een paar, soms tientallen. Gedurende een week kunnen er nieuwe blaasjes bij komen. De pijn bij gordelroos kan hevig zijn. Je kunt je grieperig voelen en lichte koorts krijgen. Soms geeft gordelroos alleen jeuk en pijn, zonder vlekjes of blaasjes. Bij gordelroos in het gezicht kan het oog ontstoken raken.

Hooikoorts

hooikoorts

Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie. Het begint met de boompollen in het voorjaar en later in het jaar als men daar ook gevoelig voor is komen de graspollen erbij.  Allergie is eigenlijk een verkeerde reactie van ons immuunsysteem. De reguliere medicatie richt zich dan ook op het remmen van ons immuunsysteem.

Wat ik merk in de praktijk is dat een aantal mensen die jaren lang reguliere medicatie voor hooikoorts gebruiken, steeds meer allergieën ontwikkelen. Ze beginnen eerder met hun klachten of ze houden langer aan, krijgen er stofallergie bij. Ben je allergisch voor 1 soort pol, dan kun je het desensibiliseren overwegen. Het steeds kleine beetjes van de stof toevoegen totdat je er niet meer allergisch voor bent.

Als homeopaat, natuurgeneeskundige richt ik mij op erfelijkheid, en het patroon van terugkerende klachten, het seizoen en algemeen genezende vermogen wat hier is verstoord en uiteraard een middel voor de klacht. De klachten die hooikoorts heten kunnen divers zijn, van traanogen tot niesbuien, hoofdpijn, loopneus, verstopte neus, ontstoken ogen, jeuk ogen. De middelen die je hieraan kunt koppelen zijn dus ook divers. Een bekend middel dat gemaakt is van uien kan werken als je de verschijnselen hebt van hooikoorts die lijken op verschijnselen die je krijgt bij het snijden van uien. Ogentroost richt zich meer op ontstoken en jeuk aan de ogen en hoest overdag.

Dit is een kleine greep uit een scala van middelen. De behandeling hoeft niet altijd uitgebreid, het ligt er even aan of iemand reageert op het middel wat je alleen voor klacht geeft. De basis waarop de klacht is ontstaan laat je dan rusten. Wel weet je dat de hooikoorts wel steeds terug blijft komen op deze manier. Wat ook nog weleens wil helpen is de pollenmix in homeopathische verdunning, de mensen bouwen dan a.h.w. een normale weerstand op zodat ze niet meer reageren op de pollen. Ik gebruik andere verdunningen en potenties dan de middelen die je zo in de drogist of apotheek kan kopen. Dr. Vogel heeft een middel pollinosan, je kunt altijd navragen bij dr. Vogel of dat een ‘tijdelijke’ optie voor jou kan zijn.

Kanker

kanker cellen

Een mevrouw met kanker wil graag ondersteuning naast de reguliere behandeling tegen kanker. Deze vraag komt weleens voor in mijn praktijk. Vanuit mijn vakgebied proberen we het zelfgenezende vermogen te stimuleren en met adviezen, informatie en homeopathische behandeling proberen we je zo goed mogelijk door deze periode heen te helpen. Vanuit de homeopathie kunnen bijwerkingen van medicatie tot een minimum worden gereduceerd. Ook fytotherapie is een goede ondersteuning.

Een aantal voorbeelden die ik in mijn praktijk naar tevredenheid van cliënt(en) heb behandeld zijn:

 • klachten door de bestraling korte termijn: o.a. branderigheid en pijn op de huid, algehele malaise en vermoeidheid
 • de chemo: o.a. de misselijkheid met wel of niet overgeven en de algehele malaise en de vermoeidheid
 • operatie: een wond die moeilijk sloot nadat de borst was vervangen door een implantaat, de blauwe plekken die langer als normaal bleven. Je kunt je voorstellen dat als je weet dat je geopereerd wordt, dat je als het ware je kunt voorbereiden op een trauma. Dit kan prima met homeopathische middelen, het herstel erna wordt er door bespoedigd, dus niet alleen achteraf behandelen.

Na de chemo werkt bestraling nog lang door. Daarom adviseer ik ook een nabehandeling, om te voorkomen dat je een terugval krijgt. De meeste cliënten gaan vaak nog wat verder nadat ze ‘schoon’ zijn. In de totale behandeling als de acute situatie tot rust is kijken we ook naar de rol van de erfelijkheid, de gebeurtenissen in iemands leven, biografie, omgevingsfactoren. Denk aan de gevolgen van asbest. Dit zijn een aantal aspecten die van belang kunnen zijn in de totaal behandeling. Dit is niet noodzakelijk, want ik heb ook clienten gehad die puur alleen om ondersteuning kwamen tijdens de acute en moeilijke fase in hun leven.

Keelontsteking en homeopathie

keelontsteking

Op een koude winterochtend komt een moeder met haar zoontje van 12 jaar voor een acuut consult langs op de praktijk. Hij heeft voor de zoveelste keer een heftige keelontsteking. De keelamandelen, voornamelijk de rechter, zijn erg gezwollen en slikken is uiterst pijnlijk. Ook de lymfeklieren in het rechter halsgebied zijn erg opgezet. Hoewel hij verder opgewekt overkomt, klaagt hij dat er iets in zijn keel vastzit dat hij niet weg kan slikken. Zijn adem ruikt niet fris.

Tijdens een eerdere keelontsteking heeft zich in de keel een abces gevormd dat doorgeprikt moest worden. De moeder heeft de geadviseerde keelamandeloperatie geweigerd, maar sindsdien spelen de klachten overdag maar ook 's nachts erg op. 's Morgens zit er een speekselplek op zijn kussen en vooral 's zomers heeft de jongen met enige regelmaat last van bloedneuzen. Voor de acute opleving van zijn keelklachten krijgt hij een homeopathisch middel. Dit middel geneest echter alleen de acute opleving en niet de onderliggende chronische gevoeligheid. Hiervoor krijgt hij de een ander middel en later nog een ander, waarna zich geen nieuwe keelontstekingen meer hebben voorgedaan.

Maag- en darmklachten

maag en darmklachten

Een vrouw van 66 jaar met maag- en darmklachten. Haar warme eten lag als een steen op haar maag. De klachten bleken hun ontstaansgeschiedenis vanuit stress te hebben. Ze had ook jaren reguliere pijnstillers gebruikt voor hoofdpijn. Met de behandeling werden de maagklachten snel verminderd en kwam haar oude klacht (hoofdpijn) weer naar voren. Dat zie je vaker binnen een homeopathische behandeling. Op zich is dit een goed teken, omdat ze met pijnstillers haar hoofdpijn eigenlijk alleen heeft weggedrukt. Ook deze hoofdpijn heb ik met homeopathie kunnen verhelpen. Op dit moment speelt de stress overigens geen rol meer.

In dit praktijkvoorbeeld homeopathie staat de acute klacht centraal. Het komt dus plotseling opzetten. Vanuit de klassieke homeopathie wordt er gekeken naar het complete plaatje. In dit praktijkvoorbeeld homeopathie houdt dat in dat er vragen worden gesteld die antwoord geven op.

Migraine

migraine

Een man van 30 jaar had migraine sinds het overlijden van een naast familielid. De homeopathische behandeling richtte zich op de migraine. Een aantal middelen worden binnen de homeopathie gebruikt bij de begeleiding van een rouwproces. Door een dergelijk middel te geven was hij na een vijftal behandelingen twee jaar klachtenvrij. Na twee jaar kwam de migraine in lichte mate terug, maar na drie behandelingen is hij inmiddels weer volledig hersteld.

In dit praktijkvoorbeeld homeopathie staat de acute klacht centraal. Het komt dus plotseling opzetten. Vanuit de klassieke homeopathie wordt er gekeken naar het complete plaatje. In dit praktijkvoorbeeld homeopathie houdt dat in dat er vragen worden gesteld die antwoord geven op.

Overgangsklachten

overgangsklachten

Een vrouw van 49 komt met overgangsklachten. Ze heeft vooral last van opvliegers, zweten en hartkloppingen, waardoor ze zich 's nachts een paar keer nat van het zweet moet douchen en verschonen. Daardoor slaapt ze slecht en is ze vermoeid. De homeopathische middelen verminderen de klachten, zodat de opvliegers haar leven niet meer bepalen. De opvliegers zijn tot een minimum gereduceerd.

In dit praktijkvoorbeeld homeopathie staat de acute klacht centraal. Het komt dus plotseling opzetten. Vanuit de klassieke homeopathie wordt er gekeken naar het complete plaatje. In dit praktijkvoorbeeld homeopathie houdt dat in dat er vragen worden gesteld die antwoord geven op.

Rouwproces ondersteunt door homeopathie

hond

"Het is al twee weken geleden en ik kom er maar niet overheen", klaagt een 35 jarige patiënte. "Ik heb mijn hondje moeten laten inslapen. Ik weet dat ze met haar vijftien jaar oud was en dat het afscheid er aan zat te komen maar toch... Ik loop de hele dag aan haar te denken en krijg haar maar niet uit mijn hoofd. Regelmatig springen mij de tranen in de ogen en als mijn man mij vraagt: 'Hoe is het nou?' dreig ik in tranen uit te barsten. Ik kan het nog net binnenhouden en doe dan of er niets aan de hand is. Ik kan er niet van slapen. Ik weet dat ik gevoelig ben, maar hier kan ik niet meer tegen. Mijn kinderen vragen al wanneer we een nieuw hondje krijgen en ik blijf maar tobben." Na het gebruik van het homeopathische middel viel al snel de beslissing voor een nieuw hondje.

Spanningen op het werk

spanningen werk

Een keurig, in driedelig pak, geklede, 55 jarige man komt voor consult. De aanleiding voor het consult is een regelmatig optredende hoofdpijn. In zijn familie komen allergieën en veel kanker voor. Bij navraag blijken de hoofdpijnklachten te zijn opgekomen sinds de nieuwe leidinggevende op de afdeling is begonnen. In de woorden van de patiënt: "zo'n jochie van een jaar of 35, die mij de wet voorschrijft. Ik ben naar de directeur gegaan, de man met wie ik het bedrijf groot heb gemaakt, en deze vertelde mij dat ik gewoon de opdrachten van mijn (35jarige) leidinggevende moet opvolgen. Ik heb staan beven van ingehouden woede, maar ik heb dit niet uitgesproken of laten merken. Het is dat een nieuwe baan niet voor het oprapen ligt, anders had ik per direct ontslag genomen. Later op diezelfde dag ben ik naar huis gegaan met barstende hoofdpijn die sindsdien regelmatig opspeelt. Als ik me weer eens ziek moet melden vanwege de hoofdpijn kijkt mijn leidinggevende mij dominant en minzaam glimlachend aan. Hij gedraagt zich alsof hij mijn vader is, die heeft zich zijn hele leven ook zo gedragen. Soms zoek ik afleiding door te wandelen met de hond in de natuur."

Na het gebruiken van de homeopathische middelen, één voor de familiare / familiaire belastingen en één voor gevolgen van gedomineerd worden, frustratie en ergernissen kan de patiënt de werkomstandigheden goed relativeren. "Het lijkt alsof mijn leidinggevende mij door de tijd veel meer is gaan respecteren. Soms komt hij zelfs voor overleg naar mij toe. Ik kan wel zeggen dat ik, ondanks zijn leeftijd, best met hem door een deur kan. En de hoofdpijn? Die heeft zich in de afgelopen maanden niet meer voorgedaan"....

Vaccinatie klachten

vaccinatie schade

Ik ben het nog niet vaak tegengekomen in deze mate. Een baby die na een aantal vaccinaties steeds slechter werd. Slechter in die zin, dat ze regulier niet wisten wat ze ermee aan moesten. De baby was nog geen jaar, maar had groei- en ontwikkelingsachterstand, was heel vaak ziek (oorontsteking, hoesten) en had al vaak antibiotica gehad. Kortom ik zag een baby in mijn praktijk die niet fris en fruitig het leven toelachte.

Ik werk volgens de ziekteclassificatie en zag ik bij deze baby ook een erfelijke belasting dat er voor zorgde dat hij in deze spiraal terecht kwam. We startte de behandeling met een algemeen middel om het zelfgenezende vermogen te prikkelen. Dat doe ik omdat ik graag wil dat hij gaat reageren op de homeopathische middelen en omdat hij algemeen verzwakt is. Dan wil ik de weg vrijmaken met een middel dat werkt op de erfelijkheid. Vervolgens zijn we in omgekeerde volgorde met het ontstoren van de vaccinatie met homeopathische verdunningen begonnen. De klachten (indien nodig) vingen we op met een plantaardig middel.

Na een week of 8 kwam de moeder met haar baby weer op consult en het was een enorm verschil. Hij had een enorme groeispurt ondergaan en ook in ontwikkeling was een sprong gemaakt. Je zag dat de baby snel de achterstand wilde inhalen. Na 3 behandelingen was de baby al zover weer op de rit dat ze samen weer heerlijk konden genieten.

Het komt vaker voor dat kinderen klachten krijgen na vaccinatie, het is alleen niet altijd zo duidelijk te achterhalen. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de vereniging van kritisch prikken www.nvkp.nl let wel op: KRITISCH en niet direct anti! Het is belangrijk dat je je laat informeren en niet zo klakkeloos als een makke schaap de kudde achterna loopt. Neem je eigen verantwoordelijkheid hierin. Er zijn meer mogelijkheden,als later beginnen, dan heb je minder prikken nodig. Je kunt ook met homeopathie je kind voorbereiden op de vaccinatie zodat de eventuele negatieve effecten beperkt blijven. Bedenk je dat je met ontstoren niet alles weer ongedaan kan maken, het is niet zaligmakend. Soms vragen mensen: oh als ik dat doe, werkt dan nog wel de vaccinatie. Wat je doet met ontstoren is als het ware de energetische belasting weghalen. In een aantal gevallen met mooie resultaten.

In mijn praktijk bied ik ook een alternatief aan, volgens de methode van Isaac Golden. Een Australische arts die heeft dit ontwikkeld. Mensen die in mijn praktijk hieraan deelnemen houden hiervan gegevens bij, die vervolgens naar hem toe gaan in een data base.

Het valt en staat met informatie. Enkele boeken die je hierbij kunnen helpen zijn: vaccinaties doorgeprikt van o.a. Tineke Schaper en Vaccin Vrij van Door Frankema

Winderig, diarree, buikpijn na eten in (wok)restaurant

winderigheid

De volgende hulpvraag werd mij gesteld: "kun je er wat aan doen? Telkens als ik uit eten ga en met name bij de wok, krijg ik buikklachten." Dit kan uiteraard diverse oorzaken hebben. Sommige mensen zijn gevoelig voor de smaakversterker Vetsin oftewel Mononatriumglutamaat of E621. MSG wordt uitgebreid beschreven in het boekje wat zit er in uw eten. Het is een stof die je beter kunt mijden voor zover dat mogelijk is. Het zit overal in. Het lastige is dat het soms onherkenbaar wordt verwerkt in kant en klare producten als de term: smaakversterker.

Ik verwachte niet dat dit het probleem zou zijn bij deze cliënt, omdat ze o.a. bij het ophalen van  chinees eten geen klachten heeft. Ik ging verder vragen, en de klachten beginnen pas echt na het wokgerecht. Wokken wordt gedaan in olie waar uiteraard van alles doorheen zit, maar vooral vettig is. Dus bij navraag bleek ze altijd wel gevoelig voor vet te zijn, niet in die mate als bij de wok, in dit geval. Voor mij viel de keus op een middel dat de lever ondersteunt en stimuleert en zo helpt bij te vet en kruidig eten met de klacht: winderigheid, diarree. Ik adviseerde haar het middel dat in een homeopathische ehbo doos zit, vooraf te gebruiken. Zo bereid je het lichaam voor op dat wat er komen gaat, en erna als er klachten zijn. Ik wenste haar een gezellig etentje toe met haar collega’s en ze zou mij berichten hoe het was gegaan.

Het bericht wat ik ontving: "geen buikpijn !!!!! Dus bij deze dankjewel."

Je kunt je voorstellen dat onder deze acute klacht, die vaker voorkomt, een probleem onder ligt, een zwakke spijsvertering die min of meer chronisch is geworden en opvlamt bij uit eten gaan of barbecueën. Het acute kun je snel verhelpen, maar de onderliggende oorzaak duurt wat langer, en de behandeling loopt ook door zodat ze later niet meer het acute middel nodig heeft of aanzienlijk minder nodig heeft. Verder kan er aanpassing van levensstijl ook nodig zijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Maar je kunt je voorstellen als je wekelijks uit eten gaat en dan het acute middel gebruikt dat je dan niet goed bezig bent. Het zal op gegeven moment ook zijn werking verliezen en het lichaam zal andere klachten gaan vertonen om aan te geven dat er een probleem onder schuilgaat.

Eet smakelijk!

 

Wond bij poes zijn oog

kat en homeopathie

Soms komt er een enthousiaste klant van mij met een vraag voor homeopathie voor haar geliefde huisdier. Haar kat was uit logeren geweest en had zich een aantal dagen achter de koelkast verstopt. Bij terugkomst had hij een flinke wond bij zijn oog.

Op de foto ziet het er erger uit dan dat het is. Na ruim 2 jaar veterinaire homeopathie gevolgd te hebben, wist ik dat wonden bij dieren flink kunnen gaan stinken en infecteren. De klant had zelf een EHBO doos. Dat was fijn, want dan kan ze deze gebruiken en kon ik haar beter en sneller advies geven.

Eerst regelmatig schoonmaken met de verdunde hypercalc tinctuur en dan maar eens aankijken. Later een korreltje uit de doos om de wondgenezing te verbeteren. Dit kon ze in zijn drinkwater doen, zodat hij het regelmatig binnenkreeg. De wond is heel mooi genezen en snel.

Displaying 1 - 20 of 2212

Stel een vraag

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen

Fill in your email address

Wil je meer weten over de toepassing en werkzaamheid van homeopathische remedies neem dan persoonlijk contact met mij op. Vanwege de nieuwe wetgeving mag ik deze informatie niet vermelden op de site. Meer info en actie zie hiervoor keuzevrijheid. Uiteraard word je op cursussen en workshops wel uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden die de natuur ons te bieden heeft.