De kracht van het zelfgenezende vermogen van jouw eigen lichaam, wordt maar al te vaak onderschat. Een pilletje hiervoor en een pilletje daarvoor. Tegelijkertijd lopen er ook maar al te vaak mensen vast in reguliere zorgverlening. Op een gegeven moment weet je het niet meer en wil je dat er meer mogelijk is. Homeopathie bij style of mind kan een antwoord voor jou zijn om klachten te verminderen of juist te doen verdwijnen.

EN DAT IS PRECIES WAAR IK JOU IN KAN ONDERSTEUNEN!

Style of mind is al sinds 1999 een homeopathische praktijk in Hardenberg. Als homeopaat ben ik een groot voorstander van gezondheid hebben in eigen hand. In alle jaren heb ik al heel veel gevallen in mijn praktijk verder geholpen, daar waar ze regulier uitbehandeld waren. Ook heb ik acute ziektes aangepakt en mensen de kracht van het zelfgenezende vermogen laten ervaren. Biedt dat een garantie voor jou? Nee, zeker niet. Homeopathie is niet een wondermiddel. Homeopathie helpt.

BEN JIJ OP ZOEK NAAR IEMAND DIE JOUW KLACHTEN AAN KAN PAKKEN?

Dan ben je hier goed. Het mooiste zou zijn als regulier en alternatief de handen in elkaar slaan en open staan voor ieders kunnen. Het is zo bijzonder om te zien wat homeopathie kan bij reguliere ingrepen, dat herstel van het lichaam een stuk sneller en beter verloopt. In Zwitserland zit homeopathie in de basiszorg. In Nederland is homeopathie ook populair (80% van alle Nederlanders maakt op één of andere manier wel eens gebruik van natuurlijke geneeswijzen) en dit is bij ziektekostenverzekeraars niet onopgemerkt gebleven. Zij zijn dan ook tegemoet gekomen aan de wensen van hun leden. Bijna alle verzekeraars geven in meerdere of in mindere mate vergoeding voor de kosten van consult bij een homeopaat. Voorwaarde is wel dat de therapeut is aangesloten bij een door de verzekeraar erkende vereniging, zoals bijvoorbeeld de NVKH.

Door de aansluiting bij de beroepsvereniging is de kwaliteit m.b.t. mijn medische opleiding en bijscholingen gewaarborgd. Daardoor wordt homeopathie bij style of mind, nog steeds vergoed door de zorgverzekeringen in hun aanvullende pakketten. Het gaat mij er namelijk om, om hulp voor mensen binnen handbereik te houden. Ik ben in oktober 2015 op uitzending geweest voor Homeopaten zonder Grenzen 2015 naar Gambia. Hier heb ik in teamverband les gegeven in het toepassen van homeopathie. Door hun min of meer puurheid en gebrek aan reguliere onderdrukkende medicatie werkt de homeopathie snel en heeft goede resultaten bij de bevolking.

JE KUNT ZEGGEN DAT HOMEOPATHIE MIJN LEVEN IS GEWORDEN.

In het begin was dit niet het geval. Ik volgde het maatschappelijke en daarmee dus ook het reguliere advies op. Tot er op een dag …. De combinatiestudie aan de HVNA in Arnhem natuurgeneeskunde en homeopathie  was een natuurlijk gevolg. De homeopathie bleek een grotere plek in te nemen dan de natuurgeneeskunde. Deze combi maakt dat ik nu ben wie ik ben. Mijn man en (klein)kinderen zijn gewend aan de reukflesjes en korreltjes. Ze ervaren de kracht van hun eigen zelfgenezende vermogen.We hebben voor grote uitdagingen gestaan. Zoals het moment dat mijn man een hartinfarct kreeg en een open hartoperatie acuut onderging. Een moment waar regulier en homeopathie ad hoc hand in hand gingen en op dat moment bijzonder resultaat neer heeft gezet.

Door de jaren heen heb ik mensen ondersteund die een chemokuur en/of bestralingen ondergingen om de bijwerkingen op te vangen, vaccinaties ontstoord, acute gevallen zoals plotseling opzettende koorts, oorontsteking, brandwonden, hooikoorts, overgangsklachten enz behandeld. Ik volg jaarlijks bijscholingen en ben nog steeds niet uitgeleerd. De laatste verdiepingen waar ik aan begonnen ben is een methode die ontwikkelt is door de Banerji’s,  die bekend zijn geworden met o.a. het behandelen van hersentumoren.  Ik ben een door de NVKH een geregistreerd klassiek homeopaat. Ook ben ik een medewerker van Homeopaten zonder Grenzen.


Ja, je kunt zeggen dat Homeopathie mijn leven is geworden.

Homeopathie is een natuurlijke, effectieve geneeswijze, die het natuurlijk zelfgenezende vermogen van de mens stimuleert en versterkt.

Ik zie je graag terug in mijn praktijk om gezondheid weer in jouw handen terug te brengen.

ervaring homeopathie

WAT DOE JIJ?

Samen kunnen we meer dan jij alleen.


ONTDEK STYLE OF MIND

De praktijk

De kern van style of mind is homeopathie.Aansluitend is er veel natuurgeneeskundige kennis. De natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde en heeft een holistische benadering. Je gaat uit van het zelfgenezende vermogen waarbij je de ziekte ziet als gevolg van de ophoping van afvalstoffen. Natuurgeneeskunde werkt ondersteunend.

Natuurgeneeskunde kent vele therapieën. Binnen style of mind wordt, indien nodig, gebruik gemaakt van irisdiagnostiek, Bach remedies, kruiden (fytotherapie), Gemmo-therapie, dr. Schusslerzouten, voeding vanuit het zuur-base principe, de Dorn-methode bij rugklachten, massages als de Breussmassage, voetreflex, healing en de vastenkuur AyunarAl deze therapieën (behalve de vastenkuur Ayunar) worden niet los aangeboden maar uitsluitend als integraal onderdeel van het homeopathisch consult. Voor deze aanvullende therapieën worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Style of mind heeft naast ruime ervaring, de kennis om klachten te kunnen behandelen. Al die kennis zet style of mind in, niet alleen om jouw te behandelen, maar ook om te delen. Delen door middel van cursussen, zodat jij met deze kennis je eigen gezondheid weer in eigen hand kan krijgen.

OVER MIJ, MIEKE HEIJMANS

Mieke Heijmans en Harrie Neutel

Mijn balans in mijn werk en prive vind ik terug door paardrijden. Een heerlijke bosrit is altijd meegenomen. Ik rij al jaren samen met een vriendin 1x per week door de bossen. Bij de stallen hebben we ook onze eigen moestuin. Heerlijk wroeten met mijn handen in de grond om vervolgens later in het jaar overheerlijke eigen boontjes te oogsten of de pompoenen die we weer kunnen bewaren voor de winter voor de overheerlijke pompoenensoep.

Voeding is ook een passie van mij. Altijd weer leuk om wat nieuws te proberen. Met name groenten en lekkere baksels. Helemaal een feest als mijn kleinkinderen meehelpen met bakken.

Samen met mijn man Harrie Neutel zijn we begonnen aan bridge avonden. Een spel waar je je kop er goed bij moet houden en gezellig met vrienden om de tafel. Dus zeker niet voor de oude lui weggelegd, maar leuk en uitdagend om te leren.

In mijn woelig wereldje is het regelmatig tijd voor ontspanning en dat doe ik door Tai Chi 1x per week bij Theo Kleine Schaars in Balkbrug.  De oefeningen zijn eenvoudig en prima de andere dagen zelf toe te passen.

ONTDEK HOMEOPATHIE

Homeopathie is een veel besproken onderwerp. Veel sceptici halen de homeopathie onderuit en maken het steeds moeilijker om een homeopathische praktijk te hebben die vergoed wordt door verzekeraars. Ze maken sterke uitspraken tegen de homeopathie, echter hebben slechts een handvol mensen echt de kans genomen om homeopathisch onderzoek door te nemen voor zichzelf.

In dit artikel “Homeopathy FAQs” worden de meest gemaakte uitspraken over de homeopathie onderuit gehaald en krijg je zicht op hoe nauwkeurig ze zijn volgens de wetenschappelijke bewijzen die wij al hebben.


Ontdek waarom homeopathie wel werkt in het gelijknamige artikel, onderbouwd met wetenschappelijke bewijzen en gezond verstand.

Homeopathie gaat voor velen nog steeds door voor kwakzalverij. De reden hiervoor is onbekendheid omtrent de grondprincipes waarop deze geneeskunst berust. Deze principes zijn door de grondlegger van de homeopathie, S. Hahnemann (1755-1843), in zijn levenswerk Organon der geneeskunst paragraaf voor paragraaf uiteengezet. De scepticus die de moeite zou nemen om dit inzichtelijke, op wetenschappelijke wijze tot stand gekomen werk te lezen, zou wel eens snel van zijn vooroordeel genezen kunnen zijn.

Lees het hele artikel “Waarom homeopathie werkt” uit het tijdschrift “Lucifer – De Lichtbrenger” nummer 6 van 2015.

HANDIGE LINKS

www.vereniginghomeopathie.nl

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN), ook wel kortweg Vereniging Homeopathie genoemd, is er voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie.

Ook style of mind heeft zich aangesloten bij ‘KVHN’ en staat vermeld als homeopaat in de praktijkzoeker.


The Snooks: Over homeopathie van het kanaal van de NVKH

YouTube kanaal van de NVKH

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd. Zowel de ziekte als de zieke mensen worden behandeld. De homeopathische geneeskunst maakt gebruik van het principe dat een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen. Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij een klassiek homeopaat al gauw anderhalf uur in beslag. Deze tijd is nodig om een inventarisatie te maken van de gehele gezondheidstoestand, inclusief die van de naaste familieleden.

Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een remedie voor dat niet alleen gekozen is op de klacht of ziekte, maar dat ook passend is bij de persoon in kwestie.