Zorgverzekeraars

Homeopathie wordt uitgebreid (geheel of gedeeltelijk) gedekt door aanvullende pakketten bij diverse zorgverzekeraars. Oftewel de zorgverzekering alternatieve geneeswijzen. Een homeopaat moet voldoen aan de juiste voorwaarden en kwaliteitseisen om deze vergoeding aan te kunnen bieden. Homeopaten die zijn aangesloten bij de NVKH voldoen hieraan. Zij worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de afgesloten zorgverzekering alternatieve geneeswijzen. Deze vergoedingen zijn opgenomen in de aanvullende zorgverzekering en zijn te vinden in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

 

 Style of mind is aangesloten bij de NVKH, alleen de homeopathische consulten worden vergoed door de verzekeraars. Alle andere therapieën die ik beoefen (fytotherapie (kruidengeneeskunde), bachremedies, vastenkuur, massages, Dorn- Breuss, voedingsadviezen, coaching, healing) worden door mij niet los aangeboden maar uitsluitend als integraal onderdeel van het homeopathisch consult. Voor deze aanvullende therapieën worden geen extra kosten in rekening gebracht behalve voor de vastenkuur Ayunar worden de overnachtingen en materiaal apart in rekening gebracht en vallen niet onder de vergoeding.

 

In het vergoedingen overzicht 2019 worden de aanvullende zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven voor de homeopathische consulten van klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH.

 

Wij adviseren u om bij twijfel voor de behandeling eerst contact op te nemen met uw verzekeraar over de hoogte van de vergoedingen en of er nog bepaalde voorwaarden gelden. 

 

Graag willen wij u erop wijzen dat het eigen risico van € 385,00 van uw zorgverzekering niet uit de aanvullende verzekering komt, maar uit het basispakket. Dit betekent dus dat u voor een homeopathische behandeling niet de eerste €385,00 zelf moet betalen. 

 

 

Behandeling jaarbasis homeopaat

 

Veel mensen willen graag hun gezondheid ondersteunen. Regulier kan het zijn dat je niet verder komt en je toch graag verandering wil. Veel mensen ‘proberen’ het even met homeopathie. Of komen niet verder dan informeren, omdat de kosten ze tegen vallen.

 

Gelukkig zijn er voldoende verzekeraars die vergoeden. De zorgverzekeraars zijn zich bewust van het feit dat een behandeling bij een homeopaat gemiddeld 4 a 5 consulten op jaarbasis inhouden bij chronische klachten. Bij acute klachten kan 1 consult al voldoende zijn, je kunt denken aan een tandartsbehandeling, valpartij, griep. In regel geldt: hoe eerder hoe sneller je weer op bent geknapt. Homeopathie werkt anders.

 

Een verduidelijkend filmpje wat je kunt verwachten van een homeopaat (Engels):


 

Dit is een lijst met de beste zorgverzekering alternatieve geneeswijze.

 

Staat jouw verzekering er niet tussen? Download vergoedingen overzicht 2019. Let wel, dit zijn de zorgverzekeraars die werken met een vergoeding per dag en/of behandeling.

KVHN (Vereniging Homeopathie) kortingen als je lid bent; de moeite waard om eens naar te kijken: www.kvhn.nl.